Les Brigades Internacionals de Traductors: Agents anònims d'un canvi cultural #15m #15o #29o

Es mouen per Internet a través de mitjans convencionals. Llegeixen, sel·leccionen i  tradueixen per apropar cultures i sensibilitats d'arreu del món i, amb un sistema d'auto-organització voluntària, estan aconseguint fites espectaculars. Per mostra, un botó:

La campanya que Adbusters, un dels pares potetius del trasllat de la Primavera Àrab i el 15m als Estats Units, va llançar la setmana passada d'una campanya global per demanar la implantació d'una taxa RobinHood del 1% en totes les transaccions financeres en vigilies de la Cimera del G20 a França, va ser traduida en més de 20 idiomes en un sol dia.

Aquests textos han essent utilitzats per la Comissió Internacional 15M/15O que ha difós la campanya a través del seu lloc web www.29october.net (l'evolució del portal www.15october.net, tant conegut des de fa un parell de setmanes) aconseguint d'aquesta manera un impacte que supera les suposades barreres lingüístiques que ens fan creure que existeixen.

Pocs brigadistes es coneixen personalment, els uneix la valentia de seure davant d'un ordinador per llegir, sel·leccionar i traduir, esdevenint d'aquesta manera actius agents d'un canvi cultural sense precedents basat en la generació d'una consciència global impensable sense la seva anònima tasca.

Ells són els hereus pacífics dels Brigadistes Internacionals!



T'hi apuntes? translatorbrigades@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada