CIC - habitatge social: lloguers socials als afectats per les hipoteques

Avui he rebut el següent correu que, com que m'ha semblat d'interès, reprodueixo íntegrament, al #DesertorOcasional:

Us presentem CIC – Habitatge social (CIC-HS), un nou projecte cooperatiu, de la Cooperativa integral catalana, dedicat a generar habitatge social, amb una perspectiva autogestionaria i generadora de comunitat.

CIC-HS lloga pisos hipotecats, per assegurar habitatge social als deutors que no puguin continuar pagant la seva hipoteca.

Si ja estàs en situació d'impagament o tens perspectiva de deixar de pagar la teva hipoteca, pots llogar el teu pis (casa, local, terreny, etc...) a la cooperativa i aquesta s'encarregarà de cedir-te a canvi l'us d'un habitatge en les mateixes condicions. 
 
La cooperativa et podrà garantir almenys 5 anys de lloguer amb un preu social (s’estima que en general no superarien els 4 euros el m2). Per fer-ho, es treballarà a nivell judicial perquè el banc tingui que mantenir el contracte de lloguer social que s'hagi pactat.
 
Relacionat amb l'anterior, un altre servei de la cooperativa, a través dels serveis jurídics que hi donen suport, és el de retardar el moment de presa de possessió del pis per part del banc o el de protegir els avaladors de les hipoteques perquè no puguin acabar embargats.
 
Ambdues estrategies, la del retard del procés (1 any de referencia després de la subasta) i la de l'intercanvi de lloguers socials, es poden complementar segons les necessitats i prioritats de cada persona.
A llarg termini, la cooperativa vol generar un parc social d’habitatges per oferir-los als seus socis en règim de cessió d’ús.

Tal i com s'ha explicat a la contraportada de la publicació allibereu-vos. la compra cooperativa de paquets d’hipoteques impagades pot ser un dels mecanismes per arribar a generar propietat coŀlectiva a preu social.
Per això, una primera acció de la cooperativa ha estat conjuntament amb la publicació rebel·leu-vos, la de posar en marxa el portal https://www.habitatgesocial.cat/ i els formularis d'hipoteques https://www.liberaos.net/hipotecas on podeu incorporar les dades de les vostres hipoteques, perquè quan en siguem prous poguem fer un acció conjunta de recompra del deute (entre 7 ó 10 vegades) més barat del valor nominal actual.

No només amb la coordinació d'hipotecats, sino també ajuntant molts contractes de lloguer social, la cooperativa promourà la unió d'acció en relació a l'accés a l'habitatge per obligar als poders fàctics a acceptar que l'habitatge social sigui una realitat generalitzada.

A més a més, la cooperativa s'ofereix per gestionar també lloguer social, entre aquelles persones que els hi sigui útil, per això podeu utilitzar els següents formularis: per oferir habitatge o per fer constar la vostra necessitat d'habitatge:

Podeu trobar més informació al web http://www.habitatgesocial.cat
 
CIC-Habitatge social - Telèfon provisional 935535611

1 comentari:

  1. La idea és bona però sembla que encara no està ben definida ...
    Aquí un advocat expert analitza el tema.
    http://blog.ventadepisos.com/2012/actualidad-inmobiliaria/una-alternativa-cooperativista-para-los-van-a-perder-su-casa/

    ResponElimina