Crida pirata pro Europa del Partit Pirata alemany

Per a nosaltres, els membres del Piratenpartei (partit pirata) alemany, té força importància el procés d'establiment per la pau, la llibertat, la prosperitat i l'estat de dret al nostre continent, i ens adonem que aquests objectius ni són evidents ni estan garantits, i a més requereixen una constant i activa defensa i configuració per part dels ciutadans europeus. Amb aquest rerefons, veiem amb gran preocupació la crisi de l'euro, el sobreendeutament dels pressupostos públics i els problemes de les institucions europees per tal de garantir l'estabilitat política i econòmica, així com la seguretat social, doncs estan debilitant els fonaments de la idea europea.

Igualment, bona part de la sobirania nacional s'ha traspassat a la Unió Europea, l'actual forma de la qual aporta un insuficient control democràtic per part dels seus ciutadans, i per això es troba amb un escàs suport d'aquests. A causa d'això, la democràcia, i amb ella, la unificació europea estan amenaçades de desaparèixer subtilment com a assoliments centrals culturals.

Com a part d'un moviment polític transnacional, l'àmbit de comunicació del qual no coneix fronteres, ens veiem amb la important responsabilitat d'assegurar l'existència de la idea europea i de desenvolupar-la sota la consideració de les diferències culturals històriques dins d'Europa. Tanmateix, no ho volem ni ho podem fer sols.

Per això apel·lem a tots els pirates i partits pirata europeus, a tots els partits europeus i especialment a tots els europeus, a ocupar-se amb intensitat del futur institucional d'Europa, i sobretot, a considerar la possibilitat d'un estat de dret democràtic europeu, a través d'una constitució comuna, que centri les seves actuacions en els seus ciutadans - una Europa dels ciutadans i de les regions.

En vista dels desafiaments que hem d'afrontar i que ja no es poden tenir en compte solament des d'un marc nacional (com ara l'ús sostenible dels recursos del planeta, la seguretat i la justícia socials, l'ecologia, les polítiques financeres i de taxes, i les polítiques referents a la Xarxa i als drets digitals), esperonem tots els partits pirata d'arreu a crear i consolidar les estructures necessàries sense demora, per a poder desenvolupar i coordinar posicions polítiques comunes amb la més àmplia implicació possible de tots els seus membres.

El vols recolçar? criticar? comentar? millorar? llançar al mar? Fes-te pirata!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada