Cartes ugandeses: Els homes són corruptes. Escollim una dona com a presidenta!

escrit per Ntegye Asiimwe al DailyMonitor
Publicat el dimecres, 30 de Novembre de 2011 a les 00:00

El nivell de corrupció a Uganda ha assolit nivells sense precedents. I tenint en compte que, des de la independència, el país ha estat dirigit pels homes, tot indica que el lideratge masculí ha fallat al país. És per això que suggereixo que una dona sigui elegida com a president, un cop el president Museveni deixi el poder.

L'experiència sembla suggerir que les dones són menys corruptes que els homes. Ja és hora que comencem a identificar el potencial de les dones. Al meu entendre, la presidenta del Parlament Rebecca Kadaga i la de l'Aliança Federal per Uganda Beti Kamya són, fins ara, les potencials candidates més correctes per a ocupar aquest càrrec.

I és que, donada la tendència corrupta d'Uganda, on els homes són els més implicats en tots els casos, el país aniria molt millor amb una dona com a presidenta.

Després del descobriment de petroli a la regió d'Albertina - a les vores del Parc Natural Murchison Falls -, i donada l'aparent falta de transparència en el sector del petroli - la raó per la qual s'acusa de suborn a tres ministres, tots tres de genere masculí -, proposo que una dona sigui la propera presidenta del país, és tot el que necessitem.

Prego als meus membres del Parlament Michael Mawanda Maranga i Betty Nambooze a que presentin una moció per obligar al Parlament a fer una llei que prohibeix l'accés a la presidència als homes i que només permeti a les dones a presentar-se a la presidència el 2016. Encara que sembli una tasca difícil, val la pena intentar-ho, pel bé del nostre país, la nostra independència i la gestió dels nostres recursos naturals.

Ntegye Asiimwe,
Seeta-Mukono

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada