Com pots ajudar a ocupar Wall Strret

Tradueixo aquest article pulicat per una de les activistes que són a Nova York. Fa cinc dies que hi són, i demanen -a través d'Adbusters- que ens donem un cop de mà tots plegats per acabar amb els lladres de coll blanc.
Collin David Anderson

Aquests ocupants patriotes estan lluitant pel 99 per cent de nosaltres. Per aquells que estan desocupats, insegurs, amb contractes escombraria i, en general, amb tots aquells la vida dels quals penja del fil de la crisi social i financera que els inquilins de Wall Street i els jugadors de les borses d'arreu del món, han generat. Són allà per tots aquells que no hi poden ser.

Però tenim bones noticies - tu també pots ajudar, ara mateix - des del lloc on siguis i amb els recursos que tinguis a l'abast.

1) Fes corre la veu - està passant alguna coa. Hi ha gent que ha començat un moviment - estan ocupant Wall Street. Centenars de persones fa quatre dies que són acampades al centre de Manhattan

2) Si ets a Nova York i només pots destinar una engruna de temps o de diners: porta'ns banderes americanes, trosso de cartró, rotuladors, aigua, etc. al Parc de la Llibertat.

3) Si ets a l'àrea de Nova York i tens un dia, un matí o una tarda lliure, passa't per aquí. Sembla que farà bon temps. Pren-te el dia lliure i vine a treure el cap. Ja sé que sembla difícil d'entendre, però això és una reunió totalment oberta on qualsevol pot venir, escoltar i, si ho creu oportú, dir-hi la seva.

4) Si ets una mica més lluny de Nova York, organitza viatges per venir algun dia. Només un costarà el tiquet de tren/autobus/cotxe. Només cal que portis una mica de menjar, d'aigua i el teu propi cos.

5) Massa lluny per venir a Nova York? Signa aquesta demanda i nosaltres llegirem el teu nom i els teus comentaris al Liberty Park aquesta mateixa setmana, T'ho prometo! Jutgeu Goldman Sachs Ara!
 
6) Sigues subversiu davant dels interessos del gran capital, siguis allà on siguis i encoratja d'altres persones a fer el mateix. No donis als bancs el 4 per cent de cada compra que fas amb targeta de crèdit o de dèbit - utilitza els bitllets i les monedes.

7) Sigues subversiu: utilitza la teva targeta de crèdit en una sola compra molt cara i retorna-la al dia següent.

8) Mou els teus diners d'un gran banc a una caixa d'estalvis o una cooperativa de crèdit


9) Manifestat davant de la oficina local d'un gran banc. Quan els mitjans de comunicació o la gent et preguntin perquè ho fas, digues que és en solidaritat amb Occupy Wall Street.

10) Envia menjar als manifestants del Parc de la Llibertat através d'algun amic de Nova York o visita el xat en temps real del moviment per a tenir informació dels locals de menjar de Nova York on pots fer la teva comanda de menjar per a què la portin al Parc de la Llibertat.

11) Coneixes a algú que conegui a algú que conegui a un escriptor, a una celebritat, etc. que vulgui donar la cara en les protestes? Fes-li saber que té un lloc entre nosaltres per a donar més rellevància al moviment.

Ah! I sobretot, no t'olidis de fer corre la veu una i altra vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada